torsdag 9. juni 2016

Tortochet



 
Gevrey-Chambertin

2013 Tortochet Mazis-Chambertin
JAN 16 Bright ruby. Red berries, spices, some vanilla, some darker notes, elegant nose behind the wood. Fresh acidity, ripe tannins, fruity, red berries, some spices, elegant fruit, carries the wood better than most of what I've tasted from this address, long. Give it two hours in decanter or five years plus in the cellar. 93

2013 Tortochet Gevrey-Chambertin Champerrier Vieilles Vignes
JAN 16 Bright ruby. Red berries, lighter nose, light floral note, delicate nose. Almost a slight blackberry note. Fresh acidity, ripe tannins, ripe and fruity palate, fresh, elegant fruit and structure, good length. 89

2012 Tortochot Chambertin
JAN 15 Lyst rubinrød. Vanilje, røde bær, krydder, lett parfymert duft bakenfor. Frisk syre, modne tanniner, frisk, fyldig Frukt, endel fat, kunne gjerne hatt mindre, men flott fruktkvalitet bak. Gi den ti år i kjelleren. 93

2012 Tortochet Gevrey-Chambertin Lavaux Saint Jacques
JAN 16 Bright ruby. Red berries, some reductive notes, some vanilla and spices still. Fresh acidity, ripe tannins, juicy fruit, starting to swallow the wood a bit more than last year, long. 91

2012 Tortochet Gevrey-Chambertin Lavaux Saint-Jacques
JAN 16 Lyst rubinrød.
Røde bær, vanilje, fat, krydder, lett parfymert duft. Frisk syre, modne tanniner, frisk, livlig, fruktig, vanilje og krydder men skjemmer ikke, lang. 91

2011 Tortochet Chambertin
JAN 14 Lyst rubinrød.
Parfymert, krydret, rødbærsfruktig duft, relativt intens, noe toast på toppen. Frisk syre, modne tanniner, elegant, frisk, ren og pen, litt mer struktur i finish og fatene kommer frem igjen. Lang finish, gi den noen år. 91-92

2011 Tortochet Gevrey-Chambertin 1er Cru Lavaux-Saint-Jacques
JAN 14 Lyst rubinrød.
Noe nesler foran røde bær, delikate toner, svakt parfymert duft. Frisk syre, modne tanniner, slankere i munn, avrundet, lett fat mot slutten, pen lengde. 89

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar